C A R E  &  R E P A I R

 

1. Hoe houd ik mijn juwelen mooi?

Bewaar ze in het Petit Atelier doosje op een droge plaats.

Scherm je juweeltjes na het dragen af van licht, lucht en vochtigheid. Bewaar je juwelen niet in je handtas of een andere plaats waar ze in aanraking kunnen komen met andere voorwerpen of vuil en stof. Juwelen houden niet van vocht & water. Verwijder ze voor het baden, douchen of zwemmen en draag ze nooit tijdens het aanbrengen van bodylotion, het spuiten van parfum of haarlak.

 

De zilveren onderdeeltjes kan je oppoetsen met een zilverpoetsdoekje.

De stekers en oorhaakjes zijn van Sterling zilver, ook wel 925 zilver genoemd. Dit is een combinatie van 92,5% zilver gemengd met meestal koper. 100% zilver is een zacht materiaal en moet gecombineerd worden met een harder metaal om er juwelen mee te maken. Het heeft een mooie kwaliteit en glanst mooi, maar kan na een tijdje oxideren (geel en daarna zwart worden). Dit is een natuurlijk proces. Je kan het gewoon zo laten of oppoetsen met een zilverpoetsdoekje.

 

Je kan de gekleurde onderdelen in klei indien nodig reinigen met een vochtig doekje.

Sommige onderdelen zijn geboetseerd uit lichte klei. Je kan deze gekleurde onderdelen indien nodig reinigen met een vochtig doekje. Indien een onderdeel in klei na verloop van tijd glans heeft verloren, kan je het behandelen door het zachtjes in te wijven met een doekje met daarop een beetje vaseline. Zorg dat je bij het aan en uit doen van je juwelen niet aan de klei onderdelen trekt, maar de steker of het haakje vastneemt.

 

2. Mijn juweel is stuk. Kan ik het laten repareren?

Ja. Indien je juweel een herstelling of aanpassing moet krijgen en je kan aantonen dat je er zorg voor draagt, dan heb je een garantie van één maand na ontvangst. Herstellingen zijn dan voor onze rekening. Let wel dat je nog over alle onderdelen beschikt.  Breng ons hiervan op de hoogte via e-mail. Je kan het juweel binnenbrengen voor herstelling in het atelier of verzenden.

 

De verzendingskosten zijn voor rekening van jou als koper, en het juweel dient soortgelijk te worden verzonden dan hoe je het hebt aangekregen. Verzend dus geen juwelen in een briefomslag of zonder beschermende verpakking. We zijn immers niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging bij verzending.

 

Bij herstellingen na de periode van 1 maand kunnen we kosten aanrekenen. We doen dit steeds in overleg met jou als klant.

 

3. Mijn juweel is verkleurd. Kan ik het terugsturen?

Nee. Er is geen garantie op de kleur of het verkleuren van metalen onderdelen. Je kan verkleuring vermijden door de richtlijnen voor onderhoud te volgen. (Zie boven: Hoe houd ik mijn juweeltje mooi?)