Verzenden en retourneren

 

  1. Hoe worden de goederen verzonden?

 

De juweeltjes worden verstuurd vanuit Hulshout, België met bpost, via track & trace. Je betaalt hiervoor 4,50€. Juweeltjes van 15 euro en minder worden verzonden in een gewatteerde envelop zonder track and trace.

Vanaf 50€ is de verzending gratis.

De juwelen worden altijd ingepakt in een doosje van Petit Atelier en afhankelijk van het artikel wordt er gebruik gemaakt van een smal doosje dat in de brievenbus kan of een doosje dat aan de deur wordt afgegeven. De meeste van deze pakketjes passen gewoon in de brievenbus, je moet dus niet thuis zijn om ze te ontvangen. Je kan je pakketje ook bij ons in het atelier komen afhalen. Je betaalt dan uiteraard geen verzendkosten.

 

  1. Wat doe ik als er iets ontbreekt bij mijn bestelling?

 

Contacteer ons binnen de 7 kalenderdagen na ontvangst via email of telefonisch met vermelding van jouw ordernummer, wij helpen je graag verder.

 

  1. Hoe word ik op de hoogte gebracht van de levering van mijn bestelling?

 

Zodra je pakket klaar ligt om te verzenden, versturen we een e-mail. Via track & trace kan je je pakketje volgen via de tracking code.

 

  1. Wat als er iets mis is met een artikel?

 

Is er een probleem met jouw bestelling, contacteer ons dan binnen de 7 kalenderdagen na ontvangst via email (phaedra@petitatelier.be) of telefonisch via +32 491 25 55 77 met vermelding van jouw ordernummer en het probleem. Wij behandelen onze verzendingen met de grootste zorg, maar soms kan er al eens iets mislopen. Ontvang je een product dat niet overeenkomt met wat je bestelde, kan je dit terugsturen volgens de normale retourprocedure. Zodra wij het teruggestuurde product in goede staat ontvangen storten wij het totaal betaalde bedrag (incl. verzendingskosten) terug of wij bezorgen je alsnog het juiste product, indien dit nog in voorraad is.

  1. Hoe worden mijn aankopen geleverd?

 

De levering van je bestelling gebeurt via B-post op een adres naar keuze aan huis.

  1. Hoe lang duurt de leveringstermijn?

 

Zodra we jouw bestelling hebben ontvangen, wordt jouw pakje verzendklaar gemaakt.
Binnen de 2 tot 5 werkdagen versturen we je pakje, via bpost. In sommige gevallen kan het tot 7 dagen duren na het ontvangen van de betaling vooraleer het pakketje op de post wordt gedaan. Dit komt omdat sommige juweeltjes nog gemaakt of afgewerkt moeten worden. In geval van brievenbuspost, wordt het pakje door de postbode in je brievenbus geplaatst, normaal binnen de 24u na verzending. Je moet hiervoor niet thuis aanwezig zijn. In geval van een pakket zal de postbode aanbellen en indien niemand aanwezig is, zal het af te halen zijn in een postpunt.

‚Äč

Petit Atelier is niet aansprakelijk voor vertragingen opgelopen bij de verzending door bpost. Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, moet Petit Atelier de klant hiervan tijdig verwittigen en heeft de klant het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen de dertig dagen terugbetaald.
 

De Koper bezorgt aan Petit Atelier het leveringsadres. Indien dit adres foutief blijkt te zijn, valt dit onder de verantwoordelijkheid van de Koper en kunnen er extra kosten worden aangerekend.

 


  1. Wat als ik mijn artikel wil terugsturen (retourneren)

Ben je niet tevreden bent over het gekochte product, dan kan je het binnen de 14 dagen terugsturen nadat er een mail is verstuurd naar phaedra@petitatelier.be om de retour aan te kondigen. Je bent zelf volledig verantwoordelijk voor de verzendingskosten.
Bij het terugsturen van een product zal Petit Atelier binnen de 30 dagen het betaalde bedrag terugstorten. Als je de goederen nog wilt kunnen terugsturen via post, mag je ze enkel in die mate uitpakken of gebruiken als nodig is om te kunnen beoordelen of je het goed wenst te behouden. Teruggestuurde goederen mogen gepast zijn, maar mogen niet gebruikt zijn. Als je de goederen terugstuurt, moet dit gebeuren samen met de originele verpakking en in de originele staat, rekening houdend met onze instructies hieronder. Cadeaubonnen kunnen niet worden geretourneerd.
Enkel het werkelijk betaalde bedrag wordt terugbetaald. Hiervoor dien je jouw bankgegevens in te vullen via mail.